gezin Hart4Winterswijk headerbeeld site

"Door snelle reactie van
een hulpverlener én door inzet
van een lokale AED is mijn
leven gered..!"

Hart4Winterswijk logo
Hart4Winterswijk logo

Wat is een 6-minutenzone?
WONEN vlakbij een AED, een VEILIG idee!

In een 6-minutenzone bieden mensen binnen 6 minuten de juiste hulp aan slachtoffers van een hartstilstand. Ze bellen 112, starten met reanimeren en zetten een AED in. Hiermee wordt de kans dat het slachtoffer overleeft aanzienlijk vergroot.

Snelle hulp maakt het verschil tussen leven en dood!

Voor een goed werkende 6-Minutenzone zijn nodig:

Een actief oproepsysteem

HartslagNu is het reanimatie oproepsysteem in ons land, wat gekoppeld is aan de meldkamer van 112 in onze regio. Het oproepsysteem is een database met aangemelde AED’s en aangemelde burgerhulpverleners.

Voldoende AED's

Voor voldoende AED’s gaat Hart4Winterswijk uit van de 6-minutenzone, bestaande uit elkaar overlappende cirkels met een maximale diameter van 500 meter, met in het hart een AED. AED’s, die 24 uur per dag, 7 dagen in de week, dus ALTIJD voor iedereen openbaar toegankelijk en beschikbaar zijn.

Voldoende burgerhulpverleners

Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij het reanimatie oproepsysteem van HartslagNu. Als via 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, roept HartslagNu automatisch burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer op. Zij krijgen een oproep op hun telefoon met de vraag om direct naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren of eerst een AED op te halen. Zij reanimeren net zo lang totdat de professionele hulpverlening het overneemt.

6-minutenzones bebouwde kom, overlappende cirkels met een maximale diameter van 500 meter.

Volg je hart, steun ons!

Help ons om Winterswijk HARTveilig te maken.
WONEN vlakbij een AED: een VEILIG idee!

Er is veel geld nodig voor de aanschaf van de AED’s met de geklimatiseerde buitenkasten. Daarnaast moeten er voldoende middelen aanwezig zijn voor de instandhouding van het AED-netwerk, het preventief onderhoud van de AED’s en buitenkasten, de periodieke vervanging van de elektroden en accu’s en de vervanging van de AED’s en buitenkasten na beëindiging van de levensduur.