Leer reanimeren!

Als reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting wil Hart4Winterswijk het volgen van een reanimatiecursus bij de Winterswijkse bevolking stimuleren en coördineren. In een BLS/AED-cursus leer je reanimeren en een AED bedienen. Je weet daarna hoe je moet handelen bij een hartstilstand in jouw buurt.

Leer reanimeren en word burgerhulpverlener!

Zo werkt het oproepsysteem van HartslagNu

Het oproepsysteem van HartslagNu werkt via de regionale meldkamer van 112. Zodra er een melding van een hartstilstand binnenkomt, krijgen buurtbewoners een oproep op hun telefoon. In het bericht staat het adres van het slachtoffer en de locatie van een AED die zij onderweg kunnen ophalen.

LEER reanimeren

Bij een hartstilstand in jouw buurt kun je levens redden als je kunt reanimeren. In een BLS/AED-cursus leer je reanimeren en een AED te bedienen.

In de reanimatie- en AED-cursus van ongeveer 2 ½ uur komen aan bod:

  • Hoe je een hartstilstand herkent en wat je als eerste moet doen
  • Hoe je moet reanimeren en in welk tempo
  • Hoe je een AED aansluit en bedient.

Samen met andere cursisten oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maak je gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvang je het NRR/ERC-certificaat, waarmee jij je kunt aanmelden als burgerhulpverlener bij het landelijke oproepsysteem van HartslagNu wat gekoppeld is aan de regionale meldkamers van 112.

Je krijgt les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) op één van de volgende locaties:

• In de bebouwde kom in het Rode Kruisgebouw, Gasthuisstraat 78.
• In de buurtschappen op verschillende locaties.

Cursuskosten

Een reanimatiecursus kost € 40,00 per cursist inclusief koffie/thee en lesboek.
De cursuskosten dienen vooraf rechtstreeks aan de NRR-instructeur betaald te worden.

Vergoeding cursuskosten

Zorgverzekeraars vinden preventieve zorg steeds belangrijker. Daarom zijn er meerdere verzekeraars die een reanimatiecursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Check dit bij jouw eigen verzekering. Vergoedt jouw zorgverzekeraar de reanimatiecursus niet? Dan kun je de cursuskosten declareren bij Hart4Winterswijk. Voorwaarde is wel dat je inwoner bent van de gemeente Winterswijk, én jij als burgerhulpverlener bent aangemeld bij het oproepsysteem van HartslagNu. Meer informatie via opleidingen@hart4winterswijk.nl

LEER reanimeren

LEER reanimeren en meld je aan via onderstaande button, maak daar de keuze uit één van de cursusdata, en vul het aanmeldformulier volledig in. Na de verzending van jouw gegevens ontvang je per omgaande een bevestiging per mail.

Door de corona epidemie zijn de cursussen in overleg met de NRR instructeurs helaas tot begin volgend jaar opgeschort.

Zo werkt het oproepsysteem van HartslagNu

Maak samen met ons Winterswijk HARTveilig!

Word burgerhulpverlener en help levens redden!

Tips voor jou als burgerhulpverlener

Volg je hart, steun ons!

Help ons om Winterswijk HARTveilig te maken.
WONEN vlakbij een AED: een VEILIG idee!

Er is veel geld nodig voor de aanschaf van de AED’s met de geklimatiseerde buitenkasten. Daarnaast moeten er voldoende middelen aanwezig zijn voor de instandhouding van het AED-netwerk, het preventief onderhoud van de AED’s en buitenkasten, de periodieke vervanging van de elektroden en accu’s en de vervanging van de AED’s en buitenkasten na beëindiging van de levensduur.