gezin

"Door snelle reactie van
een hulpverlener én door inzet
van een lokale AED is mijn
leven gered..!"

Leer reanimeren!

Als reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting wil Hart4Winterswijk het volgen van een reanimatiecursus bij de Winterswijkse bevolking stimuleren en coördineren. In een BLS/AED-cursus leer je reanimeren en een AED bedienen. Je weet daarna hoe je moet handelen bij een hartstilstand in jouw buurt.

Helaas is het volgen van een reanimatiecursus door de corona-epidemie vooralsnog niet mogelijk.

Leer reanimeren en word burgerhulpverlener!

Zo werkt het oproepsysteem van HartslagNu

Het oproepsysteem van HartslagNu werkt via de regionale meldkamer van 112. Zodra er een melding van een hartstilstand binnenkomt, krijgen buurtbewoners een oproep op hun telefoon. In het bericht staat het adres van het slachtoffer en de locatie van een AED die zij onderweg kunnen ophalen.

In een basiscursus van 4 uur komt aan bod:

  • Hoe je een hartstilstand herkent en wat je als eerste moet doen
  • Hoe je moet reanimeren en in welk tempo
  • Hoe je een AED aansluit en bedient.

De cursus wordt gegeven door erkende instructeurs van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), voor de bebouwde kom op één van de volgende locaties:

  • Rode Kruis gebouw, Gasthuisstraat 78,
  • Loge “De Achterhoek”, Jeugdkerkstraat 6,
  • WUh gebouw (voormalig SNS kantoor), Torenstraat 9.
  • In de buurtschappen wordt gebruik gemaakt van diverse locaties.

Samen met andere cursisten oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maak je gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvang je het NRR/ERC-certificaat. De basiscursus en herhalingscursus kosten € 35,- per cursist inclusief koffie/thee en lesboek. Na afloop van de cursus ontvang je een nota van de instructeur. Deze nota dient rechtstreeks betaald te worden aan de instructeur.

Belangrijk om te weten: De meeste zorgverzekeraars vergoeden de reanimatiecursus via de aanvullende verzekering. Check dit bij jouw eigen verzekering. Vergoedt jouw zorgverzekeraar de reanimatiecursus niet? Woon je in de gemeente Winterswijk, dan kun je de € 35,- declareren bij Hart4Winterswijk, onder de volgende voorwaarden:

  • dat je bent aangemeld als burgerhulpverlener bij het oproepsysteem van HartslagNu
  • dat de geldigheidsdatum van het reanimatiecertificaat is aangepast in de database van HartslagNu na de laatste herhalingscursus
  • dat je geen recht hebt op (geheel of gedeeltelijke) vergoeding van de cursuskosten door jouw ziektekostenverzekeraar.

Meld je aan via onderstaande button en je krijgt daarna een oproep wanneer en waar de cursus plaatsvindt.

Zo werkt het oproepsysteem van HartslagNu

Word burgerhulpverlener en help levens redden!

Tips voor jou als burgerhulpverlener

Volg je hart, steun ons!

Help ons om Winterswijk HARTveilig te maken.
WONEN vlakbij een AED: een VEILIG idee!

Er is veel geld nodig voor de aanschaf van de AED’s met de geklimatiseerde buitenkasten. Daarnaast moeten er voldoende middelen aanwezig zijn voor de instandhouding van het AED-netwerk, het preventief onderhoud van de AED’s en buitenkasten, de periodieke vervanging van de elektroden en accu’s en de vervanging van de AED’s en buitenkasten na beëindiging van de levensduur.