Leer reanimeren!

Als reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting wil Hart4Winterswijk het volgen van een reanimatiecursus bij de Winterswijkse bevolking stimuleren en coördineren. In een BLS/AED-cursus leer je reanimeren en een AED bedienen. Je weet daarna hoe je moet handelen bij een hartstilstand.

Leer reanimeren en word burgerhulpverlener!

Zo werkt het oproepsysteem van HartslagNu

Het oproepsysteem van HartslagNu werkt via de regionale meldkamer van 112. Zodra er een melding van een hartstilstand binnenkomt, krijgen buurtbewoners een oproep op hun telefoon. In het bericht staat het adres van het slachtoffer en de locatie van een AED die zij onderweg kunnen ophalen.

In een basiscursus van 4 uur komt aan bod:

  • Hoe je een hartstilstand herkent en wat je als eerste moet doen
  • Hoe je moet reanimeren en in welk tempo
  • Hoe je een AED aansluit en bedient.

Samen met andere cursisten oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maak je gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvang je het NRR/ERC-certificaat. De basiscursus en herhalingscursus kosten € 35,00 per cursist inclusief koffie en lesboek.
Belangrijk om te weten: De meeste zorgverzekeraars vergoeden de reanimatiecursus via de aanvullende verzekering. Check dit bij jouw eigen verzekering.

De cursus wordt gegeven door erkende instructeurs van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), in één van de volgende locaties in Winterswijk:

  • Rode Kruis gebouw Gasthuisstraat 78
  • Winterswijkse Uitdaging (Oude SNS bank) Torenstraat 9
  • het gebouw van Loge “De Achterhoek” Jeugdkerkstraat 6.

Meld je aan via onderstaande button en je krijgt daarna een oproep wanneer en waar de cursus plaatsvindt.

Zo werkt het oproepsysteem van HartslagNu

Heb je een reanimatiecursus gevolgd, of via jouw werkgever een opleiding als BHV’er genoten?

Meld je dan met jouw certificaat als burgerhulpverlener aan bij het oproepsysteem van HartslagNu, en kom in actie bij een hartstilstand in jouw buurt. Als er bij de meldkamer van 112 een melding van een hartstilstand in jouw buurt binnenkomt, krijg je als burgerhulpverlener via je mobiele telefoon een oproep om naar het slachtoffer te gaan om te gaan reanimeren, of eerst een dichtstbijzijnde AED op te halen en in te zetten. Zo kun je als burgerhulpverlener levens redden.

Word burgerhulpverlener en help levens redden!

Tips voor jou als burgerhulpverlener

Volg je hart, steun ons!

Help ons om Winterswijk HARTveilig te maken.
WONEN vlakbij een AED: een VEILIG idee!

Er is veel geld nodig voor de aanschaf van de AED’s met de geklimatiseerde buitenkasten. Daarnaast moeten er voldoende middelen aanwezig zijn voor de instandhouding van het AED-netwerk, het preventief onderhoud van de AED’s en buitenkasten, de periodieke vervanging van de elektroden en accu’s en de vervanging van de AED’s en buitenkasten na beëindiging van de levensduur.