WINTERSWIJK – Johan G. Esendam, voorzitter van Hart4Winterswijk: “Nu de coronapandemie op z’n retour is, is het weer mogelijk reanimatie- en AED-cursussen in te plannen. De Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) heeft hier weer toestemming voor gegeven. Hart4Winterswijk wil als Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting het volgen van een reanimatiecursus bij de Winterswijkse bevolking stimuleren en coördineren. Vanaf heden kan iedereen zich weer opgeven voor een reanimatie- en AED-cursus.”

Leer reanimeren
Hans van der Meij, opleidingscoördinator van Hart4Winterswijk vertelt: “In een basiscursus van 2,5 uur leer je hoe je een hartstilstand herkent, wat je als eerste moet doen, hoe je moet reanimeren, in welk tempo en hoe je een AED moet gebruiken.” De reanimatiecursussen worden gegeven door erkende instructeurs van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) volgens de laatste richtlijnen van de NRR. De cursussen worden gehouden in de Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. Een basiscursus kost 40 euro per cursist inclusief koffie/thee en lesboek. Meer informatie en het cursusaanbod is te vinden op: www.hart4winterswijk.nl/leer-reanimeren. Na aanmelding ontvangt men een bevestigingsmail.

Vergoeding cursuskosten
Zorgverzekeraars vinden preventieve zorg steeds belangrijker. Daarom zijn er meerdere verzekeraars die een reanimatiecursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Check dit bij de eigen verzekering. Vergoedt de zorgverzekeraar de reanimatiecursus niet, dan kan men de cursuskosten declareren bij Hart4Winterswijk. Voorwaarde is wel dat men inwoner is van de gemeente Winterswijk, én men zich als burgerhulpverlener aanmeldt bij het landelijke oproepsysteem van HartslagNu.nl

Meer algemene informatie: https://hart4winterswijk.nl.

Cursist leert reanimeren op een oefenpop.

Foto: Ideke Venhuis