WINTERSWIJK – De Stichting Hart4Winterswijk viert dit jaar haar eerste lustrum. Bij de oprichting van de Hart4Winterswijk eind 2016 waren er slechts 8 AED’s in de bebouwde kom en 10 AED’s voor de buurtschappen 24/7 beschikbaar. Dat is inmiddels gegroeid naar 102 AED’s in totaal, waarvan 68 AED’s in de bebouwde kom en 34 AED’s in de buurtschappen. Om dat heugelijke feit en het eerste lustrum te vieren heeft het bestuur van Hart4Winterswijk besloten om aan 100 Winterswijkers een gratis reanimatie- en AED-cursus aan te bieden.

Voorzitter Johan G. Esendam vertelt: “Met alleen die 102 AED’s zijn we er nog niet, er moeten ook mensen zijn die kunnen reanimeren en de AED kunnen bedienen. Als je leert reanimeren kun je levens redden als iemand in jouw omgeving een hartstilstand krijgt. Tijdens een reanimatiecursus oefen je onder professionele begeleiding hoe je moet reanimeren en hoe je een AED moet gebruiken. In een BLS/AED-cursus van 2,5 uur leer je ook hoe je een hartstilstand herkent en wat je als eerste moet doen. Het volgen van een reanimatiecursus kost normaal 40 euro per cursist, inclusief koffie/thee en lesboek. Om het eerste lustrum te vieren bieden wij 100 Winterswijkers het volgen van deze cursus geheel gratis aan”.

Belangstellende kunnen zich aanmelden. Johan G. Esendam verder: “Voor de gratis cursus kan men zich aanmelden via de website van Hart4Winterswijk: https://hart4winterswijk.nl/leer-reanimeren. De aanmelding voor de gratis cursus kan uitsluitend vanaf 21 december vanaf 19.00 uur tot en met 30 december om 19.00 uur. Wees er snel bij want e zijn maar 100 plekken. Als dit aantal bereikt is sluit de inschrijving. Voorwaarde is wel dat je inwoner bent van de gemeente Winterswijk. Van de aanmelding ontvang je een bevestiging en hoor je of je in aanmerking komt voor de gratis cursus”.