Winterswijkse Weekkrant 13-12-2018

door Hart 4Winterswijk | jan 2, 2019 |

Diverse bedrijven stellen hun AED beschikbaar voor de buurt

Op verzoek van de Stichting Hart4Winterswijk hebben diverse bedrijven recent hun AED naar buiten geplaatst, waardoor deze nu ook voor de buurt beschikbaar is. Wim Kos bestuurslid beheer van Hart4Winterswijk: “Wij zijn bij bedrijven langs geweest om hen te vragen om hun AED, die voor intern gebruik binnen hing, naar buiten te plaatsen in een geklimatiseerde buitenkast, beveiligd met een pincode. Spontaan hebben diverse bedrijven daarop gereageerd, waardoor de AED nu ook voor de directe omgeving 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar is”.

Winterswijk – Wim Kos verteld hoe dat werkt: “Omdat het bedrijf al een AED heeft, bieden wij bedrijven de geklimatiseerde buitenkast, beveiligd met een pincode aan voor € 750,-. Voor dat bedrag installeert één van onze leden van het onderhoudsteam de kast en sluit deze via een transformator aan op de elektrische installatie van het bedrijf. Na de installatie zorgen wij dat de AED wordt aangemeld bij het oproepsysteem van HartslagNU, wat gekoppeld is aan de meldkamer van 112. De AED is dan 24/7 voor de directe omgeving beschikbaar om te worden ingezet bij een eventuele calamiteit in de buurt. Deze AED’s zijn een welkome aanvulling op ons AED-netwerk met de overlappende cirkels, zie artikel elders in dit blad”.

De AED bij Tankstation Wikkerink is nu 24/7 beschikbaar.

Welke bedrijven deden mee?
Wim Kos: “De Novel Group aan de Roelvinkstraat 1 en Fairbanks Nijhuis aan de Parallelweg 4, hebben hun aan AED nu ook beschikbaar voor de buurt in een buitenkast geplaatst. Supermarkt Jumbo aan de Europalaan 105 heeft met een bijdrage van City Wonen, Leen Bakker en Tolkamp Keukens haar AED eveneens in een buitenkast geplaatst. Kwerreveld Dakbedekkingen heeft haar AED beschikbaar gesteld, mede dankzij een bijdrage van Wikkerink, Koos Prins en Wassink Installaties. Deze AED hangt nu onder de luifel bij Tankstation Wikkerink aan de Koningsweg 30, eveneens voor de gehele buurt beschikbaar. Wim Kos verder: “Het zou fijn zijn dat meer bedrijven hun AED beschikbaar te stellen voor de buurt. Wij komen graag langs om de details door te spreken. Neem contact met ons op voor meer informatie.”

https://www.winterswijkseweekkrant.nl/nieuws/algemeen/592072/diverse-bedrijven-stellen-hun-aed-beschikbaar-voor-de-buurt-