Achterhoek Nieuws, 24 oktober

door Hart 4Winterswijk | okt 24, 2019 |

Nieuwe website Hart4Winterswijk

Op de foto: zittend van links naar rechts: Eric van Ekelenburg, Johan G. Esendam, Hans van der Meij,
staand van links naar rechts: Hans Demkes en Wim Kos.

WINTERSWIJK – Stichting Hart4Winterswijk heeft een geheel vernieuwde website gelanceerd. In 2016 bij de oprichting was het gebruikelijk een website te ontwerpen voor gebruik op een PC of laptop. Voor het huidige gebruik op een mobiele telefoon of tablet was de bestaande website niet meer geschikt. Johan G. Esendam, voorzitter van Hart4Winterswijk: “Reden genoeg om een volledig nieuwe website, geheel volgens de huidige eisen, te laten ontwerpen en realiseren door reclamebureau Bij Dageraad. Het resultaat van de nieuwe site is te zien op www.hart4winterswijk.nl. Daarbij hebben we tevens de diverse items en nieuwsfeiten geactualiseerd. Als bestuur hebben we de afgelopen jaren samen met onze vele ambassadeurs hard gewerkt om het aantal AED’s in de bebouwde van 8 AED’s naar een totaal aantal van 64 AED’s te verhogen. Winterswijk is daarmee één van de eerste gemeenten in Nederland waar in de bebouwde kom op elke 500 meter AED’s hangen die 24/7 voor iedereen altijd openbaar beschikbaar zijn”.

Leer reanimeren
Hart4Winterswijk wil als Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting, het volgen van een reanimatiecursus bij de Winterswijkse bevolking stimuleren en coördineren. Het is belangrijk dat er voldoende mensen zijn die een AED kunnen bedienen als er in hun buurt iemand een hartstilstand krijgt. Slachtoffers van een hartstilstand kunnen dan binnen de cruciale tijd van 6 minuten gereanimeerd worden. Het volgen van een AED-cursus op een avond kost slechts € 35,- wat overigens vaak door de zorgverzekering wordt vergoed. Na afloop ontvangen cursisten een certificaat waarmee men zich als burgerhulpverlener kan aanmelden bij het oproepsysteem van HartslagNu. Aanmelden kan via website www.hart4winterswijk.nl.

WORD burgerhulpverlener
Johan G. Esendam: “Het is van groot belang dat er voor elke buurt-AED voldoende vrijwilligers zijn, die bij een hartstilstand kunnen reanimeren. BHV’ers en mensen die in het bezit zijn van een reanimatie certificaat roepen wij op, om zich aan te melden bij het oproepsysteem van HartslagNu, wat gekoppeld is aan de meldkamers van 112. Wij streven daarbij naar minimaal 15 burgerhulpverleners rondom elke buurt-AED, overeenkomstig ons motto: Wonen vlakbij een AED, een veilig idee! Maak samen met ons Winterswijk HARTveilig!”.

Waar hangen de AED’s in Winterswijk?
Op de website van Hart4Winterswijk zijn op een kaartje van Google Maps alle AED’s in de bebouwde kom en de buurtschappen van Winterswijk te zien. Door op een AED-logo te klikken krijgt men te zien op welk adres de AED hangt. In de bebouwde kom hangen inmiddels 64 AED’s en in de buurtschappen hangen al 29 AED’s. Naast het kaartje van Google Maps, is er een op postcode gesorteerde lijst met alle AED’s in Winterswijk beschikbaar, met verdere details van de AED’s.


www.hart4winterswijk.nl